Egy (pár) nehéz nap - 40 fok árnyékban

Submitted by kofa on Sat, 01/05/2013 - 21:02

Juca mindig mondja, hogy neki akkor jó, ha 40 fok van árnyékban. Hát ez most majdnem teljesült, mégsem olyan vidám a kedve.

Csütörtökön hazajött, munka után 39,5-öt mért. Fájt keze-lába, fájlalta a manduláját is. Este 39,9. Kihívtuk az ügyeletet. Vírusfertőzés, járvány van.

Juca: - Holnap menjek a háziorvoshoz?

Doki: - Hát csodát ő sem fog tudni tenni, ezt ki kell feküdni, lázcsillapítás, sok folyadék, Neocitran és társai.

Kofa: - A manduládat mondtad?

Orvos: - Igen, néztem, kicsit piros a torka, azért fáj.

Pénteken ismét láz; délután háziorvos. Az asszisztens megkérdezte Jucától, miért remeg annyira a térde, tán csak nem fél a doktornőtől?

Juca: - Nem, ennyire fázom.

Asszisztens: - Húha, akkor azt megmérjük... 39,9!

Dokinéni: - Influenza, és tüszős mandulagyulladás. Antibiotikum. Érdekes, hogy ebből csak pirosságot látott az ügyeletes...

Szombaton buli Hutuséknál. Kinga nagyon készült. Megbeszéltük, hogy Juca nem jön, de a gyerekek rendben vannak, megyünk. Déltájt megfájdult a hasam, rámtört a fosás. Nem mentünk. Überhiszti, Kinga világgá megy... de mégsem gondolta komolyan. Helyette lemegyünk a térre, onnan haza tudunk érni, ha WC-re kell menni.

Kinga elesett. Hazacipeltem, mert nem bírt ráállni, aztán Katóval és Gyurival visszamentünk. Este Kinga egyre inkább fájlalta a lábát, úgyhogy irány a sebészet. Vizsgálat, láthatóan semmi komoly (Kinga meg sem nyekkent), röntgen. Szerencsére egyszerű rándulás, pár nap alatt elmúlik.

Remélem a holnap már egészségesebb lesz.