Tűzijáték, fülzsír és szex

Submitted by kofa on Sat, 08/20/2011 - 22:01

10 éve már, hogy az Élet és tudományban olvasottakkal próbáltam levenni Jucát a lábáról. Annak pedig még csak pár napja, hogy a következő szösszenetet olvastam:

Fülzsír
Harry Potter rajongói írás

Szerző: RedandBlackBeads

Tartalom: Harry mindent megtud a szexről, amikor Dumbledore pontos választ ad egy rosszul feltett kérdésre.


[A Harry Potter és a Bölcsek Köve végén vagyunk, amikor Dumbledore Harry kínálására kiválaszt egyet Bagoly Berta Mindenízű Drazséi közül. Az öreg iskolaigazgató édesszájúsága ellenére nem nagyon kedveli ezeket a drazsékat, mert egyszer összefutott egy hányásízűvel. Most, biztonságra játszva, egy karamellszínűt fogad el.]

"Sajnos... fülzsír!"

Harry, enyhén fintorogva, felnézett Dumbledore-ra.

"Ööö... uram?"

"Igen, Harry?" Dumbledore szemei barátságosan csillogtak le rá.

"Pontosan honnan tudja, hogy milyen ízű a fülzsír?"

És ekkor, Harry legnagyobb megdöbbenésére, Dumbledore mélyen, árulkodóan elpirult, majd szívből jövően kuncogott egyet, magasabbra tolva orrán félhold alakú okuláréját, és kényelmesen elhelyezkedett a Harry ágya mellett álló székében. Megköszörülte a torkát, Harry szemébe nézett, öreg arcán halvány mosoly játszott.

"Nos, mint tudod, Harry, amikor egy férfi és egy nő - vagy, esetleg, két nő, vagy két férfi - vagy, persze, kettőnél több, ilyen is előfordulhat és elő is fordul - nagyon szereti egymást..."


Két órával később

"... és ez az, Harry fiam, ahonnan a fülzsír ízét ismerem.."

Harry elképedve bámult az igazgatóra, arcán a vérvörös, a pasztel zöld, és a fehér korábban ismeretlen árnyalatában pompázó foltok elképesztő kavalkádjával.

"Harry?"

"U ... u-uram?" Harry hangja zavarba ejtően vékonyan csengett, mivel ezt az egyetlen szót is alig bírta kicincogni.

"Hm?" Dumbledore szetetettel nézte kedvenc diákját.

"Őőőő ... ééés ... ö-ö-ö-ön ..?"

Dumbledore kuncogott egy kicsit, megveregette Harry térdét (vagy úgy téve, vagy tényleg észre sem véve a tényt, hogy Harry ijedt nyikkanással húzódott hátrébb, védekezően markolva a takaróját), és újabb szemet emelt ki a Bagoly Berta Mindenízű Drazséját rejtő zacskóból. A szájába ejtette, egy pillanatra megfagyott, egy hosszú percig mélyen elgondolkodva szopogatta a cukorkát, majd hangos nyeldeklés és halk cuppantás után megszólalt:

"Milyen érdekes! Hippogriff vizelet!"

Harry inkább nem szólt semmit.


Az angol eredeti itt olvasható: http://www.fanfiction.net/s/5691365/1/Earwax